Kauppa

Tapahtumat

Aloita Golf

KÄYTÄNTÖJÄ

Pelinopeus

Par72 -kentän suosituspeliaika on 4 h 15 min. Puolivälissä voidaan pitää noin 10 minuutin tauko mikäli ryhmän peliaika on tavoiteajassa. Ysi+ -kentän suosituspeliaika on 1h 30min. Jotta peli olisi ripeää ja mielekästä kaikille, on pelaajien hyvä huomioida seuraavat seikat:

 • Ryhmän tulee edetä kentällä ripeästi ja edellä olevan ryhmän nopeuden mukaan.
 • Pelataan "ready golfia" eli pelaaja lyö kun on valmis riippumatta siitä, onko joku kauempana reiästä, kuitenkin muistaen turvallisuus kentällä.
 • Jokainen katsoo muiden ryhmän pelaajien lyönnit, jotta pallot eivät katoa.
 • Lyödään tarvittaessa varapallo.
 • Pelialueelle kadonnutta palloa saa etsiä 3 minuuttia. Vedestä tai pelialueen ulkopuolelta ei palloa tule etsiä.
 • Mikäli ryhmän edessä on tyhjä väylä, eikä edessä olevaa ryhmää saada pelaamalla kiinni, tulee takaa tulevalle nopeammalle ryhmälle antaa ohituslupa.
 • Jos kenttä on ruuhkainen, kannattaa pallo nostaa siinä vaiheessa kun väylän maksimilyöntimäärä on tullut täyteen (nettotuplabogey eli kaksi lyöntiä yli oma par).
 • Lyhyet putit suositellaan puttaamaan ilman lippua ja lipulla puttaavat lyövät ensin, jotta lippu otetaan reiästä pois vain kerran.


Golfkäyttäytyminen

Pelaajien tulee noudattaa hyviä käytöstapoja sekä turvallisuutta kentällä. Asianmukainen golfpukeutuminen kentällä pitää sisällään siistit vaatteet sekä kauluksellisen paidan, ei esimerkiksi farkkuja tai verryttelyhousuja.


Jälkien korjaaminen kentällä

Kentän kunnon ja pelaajien viihtyvyyden ylläpitämiseksi tulee noudattaa seuraavia yksinkertaisia käytäntöjä:

Lyöntijäljet

Väylillä lyöntijäljet korjataan joko asettamalla divotti huolellisesti takaisin paikalleen ja/tai täyttämällä lyöntijälki täyttöhiekalla. Hiekkapullot löytyvät klubitalon kulmalta. Täyttöhiekkaa pulloihin löytyy 1. tiin vierestä sekä matkalla 10. tiille.

Pallon alastulojäljet viheriöllä

Pallon alastulojäljet viheriöllä tulee ehdottomasti korjata. Alastulojälki korjataan painamalla greenihaarukka reiän viereen ja työntämällä pintanurmea reikää kohti, ei nostamalla reikää ylös. Toista ympäri reikää. Tästä voit katsoa USGA:n ohjevideon alastulojäljen korjaamisesta.

Hiekkaesteet

Tasoita hiekkaesteessä kaikki jäljet huolellisesti haravalla. Harava jätetään kokonaan bunkkerin sisään väylän suuntaisesti koneellisen leikkuun nopeuttamiseksi.

Hyvä yleisohje jäkien korjaamiseen kentällä on, että jätä väylät, hiekkaesteet ja viheriöt sellaiseen kuntoon millaisena ne itse haluaisit pelata.


Muuta huomioitavaa

 • Alimmalla tasoituksella pelaava vastaa koko ryhmän toiminnasta.
 • Teräspiikkien käyttö kengissä kentillämme ja klubitiloissa ei ole sallittua.
 • Koirat ovat tervetulleita, mutta koirat on pidettävä aina kytkettyinä ja jätökset on kerättävä mukaan. Ilmoitathan caddiemasterille etukäteen mikäli haluat ottaa koiran mukaan kierrokselle, niin tämä lisätään lähdön tietoihin. Koiraa ei tule päästää greeneille tai bunkkereihin. Kilpailuihin koiran ottaminen ei ole sallittua.
 • Aurinko Golfin golf autot on varustettu GPS järjestelmällä, joka parantaa pelajien turvallisuutta ja ohjaa autojen käyttöä alueella. Omien golfautojen käyttö ei ole sallittua, ilman erillistä lupaa toimitusjohtajalta, valvojalta tai kenttämestarilta. Sama koskee myös muita liikkumisvälineitä, kuten sähköskootterit yms.
 • Ensiauputarvikkeet ja defibrilaattori löytyvät caddiemasterin toimistosta. Kysy apua henkilökunnaltamme tarvittaessa.


Paikallissäännöt

Tutustu paikallissääntöihimme täältä.