Kauppa

Tapahtumat

Aloita Golf

22.01.2024

AURINKO PALSTA OSA 9, HCP 30-54 TOIMIKUNTA

AURINKO PALSTA OSA 9, HCP 30-54 TOIMIKUNTA JA CARITA LEHMUSTO

Aurinko Palsta on täällä taas ja kausi juuri saatu päätökseen. Lähetämme artikkeleita muutamana päivänä viikossa ja samat artikkelit voit lukea myös verkkosivujen uutisarkistosta. Tiedossa on kuulumisia, suunnitelmia, tiedotettavia asioita ja muita menneeseen sekä jo tulevaan kauteen pureutuvia kirjoitelmia. Tervetuloa seuraamaan Aurinko Palstaa!

Suraavana vuorossa on seuramme HCP 30-54 toimikunnan puheenjohtaja Carita Lehmusto

HCP 30-54 TOIMIKUNNAN TERVEISET

Kausi on lopuillaan, mutta olipa mukavaa. Talviharjoitteluhallissa ja simulaattorissa voi hioa lyöntinsä talven aikana uuteen uskoon ja kevään sitten koittaessa voi taas parannella tuloksiaan. Itse odotan jo innolla uutta kautta, kun Aurinko Golfin ohjaimiin ovat tarttuneet uudet kasvot: toimitusjohtaja Juha P Lehtonen ja head-caddiemaster Mimmi Salonen. Viimeinen tämän kauden HCP 30–54 toimikunnan järjestämä tapahtuma Valopallopeli ja päättäjäiset oli lauantaina 21.10. Ulkotulien ja led-valojen valaisemalla Ysi+ -kentällä pelattiin valopalloilla. Seuran head-pro Matti Salmi kävi kertomassa harjoittelusta ja seuran puheenjohtaja Jari Virtanen kiitti puheessaan kaudesta pelaajia ja toimikuntaa. Tapahtumassa palkittiin Suurimmat Pudottajat ja eniten paareja kaudella tehneet.

Suurin Pudottaja -kisaan ilmoittaudutaan alkukaudella ja loppukaudesta katsotaan mihin tasoitus on pudonnut. Kisassa palkittiin 3 kaudella eniten tasoitusta pudottanutta. Hienosti olivat tasoitukset pudonneet ja usea pelasi itsensä pois ryhmästä. Ryhmään toki saa alle 30 tasoituksella jäädäkin, jos on valmis toimimaan kummipelaajana. Ota yhteyttä meihin HCP 30–54 toimikuntalaisiin, jos kummina toimiminen pääkentän kierroksilla joskus sopii sinulle.

Suurin Pudottaja parhaat:

Jami Aitio HCP 49,9 -> HCP 30,1

Hue Duong-Puuperä HCP 54 -> HCP 39,8

Sanna Leino HCP 47,9 -> HCP 36,2

Facebook -ryhmäämme AGN HCP 30–54 tuli mukavasti tälläkin kaudella uusia kasvoja. Toivottavasti saamme sinne vielä loputkin tasoituksella 30–54 pelaavat Aurinko Golfin jäsenet. Ryhmässä oli tänäkin vuonna koko kauden kestävä kilpailu “Paaripuu”. Kilpailussa kerätään paareja molemmilta Aurinko Golfin kentältä ja palkitaan 3 eniten kerännyttä. Iloisia olimme kaikkien onnistumisista.

“Paaripuu” -kilpailun parhaat:

Jari Hautala 168 paria

Sanna Leino 110 paria

Kati Grundström 51 paria

Kausi avattiin avajaistapahtumalla 20.4.2023. Hyvät eväät saatiin kauden aloitukseen. Esiintyjinä olivat toimitusjohtaja Arttu Pulkkinen, fysioterapeutti Markku Litmanen, Golf Sky:n Teemu Laine, head-pro Matti Salmi sekä ladykapteeni Seija Lehtonen. Paikalle lupautunut ravitsemusterapeutti Sirpa Heikkilä sairastui äkisti, mutta hienosti Markku ja alaa opiskeleva Johanna Juusola saivat Sirpan asian esitettyä. Yhdessä Naistoimikunnan kanssa pidettiin kaudella neljä sääntöiltaa. Harri Waltarin opetuksessa käytiin myös kentällä katsomassa sääntötilanteita. Toivotaan, että jatkossakin saamme Harrilta sääntöoppia, se on ihan parasta.

Harrin opastuksella Tulosten lasku ja kilpailujen pelimuodot -tapahtumassa opeteltiin myös pisteiden laskua ja tutustuttiin eri pelimuotoihin.

Pääkentän pelikierrokset, joissa on aina ollut hieman kokeneempi kummipelaaja joka lähdössä, ovat olleet suosittuja. Kuluvana kautena niitä järjestimme yhteensä neljä puolikasta kierrosta ja kaksi kokonaista. Yleisön toivomuksesta meillä oli myös neljä kummikierrosta Ysi+ -kentällä. Kummien kanssa kävi AGN HCP 30–54 ryhmä myös kolmella vieraskentällä: Paraisilla, Kultarannassa ja Kankaisissa. Lisäksi meillä oli kaksi Opetus ja peli -tapahtumaa. Ensimmäisessä Matti Salmi ja toisessa Caius Haustrup antoi aluksi lähipeliopetusta, jonka jälkeen pelattiin pelikierros Ysi+ -kentällä kummien kanssa. Chipit ja putit toimivatkin kierroksella jo ihan eri tavalla. Koitamme ehdotusten pohjalta lisätä Opetus- ja peli -tapahtumia ensi kauteen.

Peluutimme myös viime kauden tapaan Ysi+ -kentällä juuri greencardin suorittaneita Caius Haustrupin kanssa. Taisi sieltä moni liittyäkin meidän aurinkoiseen joukkoomme.

Ysi+ -kentällä järjestämme myös kilpailuja. Niiden tehtävänä on matalalla kynnyksellä tutustuttaa vähän pelanneita erimuotoisiin kilpailuihin. Tällä kaudella ohjelmassa olivat tasoituksella 30–54 pelaavien oma Mestaruuskilpailu, 2 hengen Scramble, 2 hengen Greensome ja Yllärigolf. Yllärigolfissa oli pelivälineitä krokettimailasta tennismailaan ja pelitapojakin monenlaisia. Pääkentällä pelasimme kolmen hengen joukkuekilpailun. Scramblessa ja Best Ball:ssa oli arvotut parit. Pääkentälle arvottiin myös kolmen hengen joukkue, jonka muodostivat yksi kummipelaaja ja 2 arvottua pelaajaa. Kivasti näin tutustuttiin uusiin pelikavereihin.

Mestareiksi tänä vuonna 2023 pelasivat:

Johanna Juusola 22p

Jami Aitio 21p

Kati Grundström 20p

Pisin draivi (väylä 7) Jami Aitio

Lähimmäs lippua (väylä 9) Johanna Juusola

2 hengen Scramble parhaat:

Maria Eloranta & Eveliina Vuorinen 30p

Petri Linja-Aho ja Jaakko Relander 29p

Otto Rytsä ja Päivi Rytsä 27p

Lähimmäs lippua #8: Seija Aimo 5,85m

Pisin drive #5: Päivi Rytsä

2 hengen Greensome parhaat:

Terhi Nummelin & Veli-Matti Kauppinen 38p

Joanna Remes & Kirsi Juutilainen 34p

Janne Järvinen & Sami Härkönen 33p

Yllärigolfin parhaat:

Jari Hautala

Petri Linja-aho

Terhi Nummelin

lähimmäs limppua löi Sanna Leino 2,17 m

Kolmen hengen joukkuekilpailun parhaat:

Team Marko Mäkilä, Eetu Härkönen ja Marianna Kauriala 90p

Team Sanna Leino, Vesa Salonen ja Carita Lehmusto 86p

Team Jarkko-Markus Virta, Jari Hautala ja Mikko Hukkila 83p

Paras pistebogeytulos: Jarkko-Markus Virta 36p

Pisin draivi väylä 6: Jari Hautala

Lähimmäs lippua kahdella väylä 11: Jarkko-Markus Virta

HCP 30–54 toimikunta, joka järjestää tapahtumia tasoituksella 30–54 pelaaville Aurinko Golfin jäsenille, uudistui tälläkin kaudella. Minä Carita Lehmusto jatkoin puheenjohtajana ja Markus Lindell, tiedotusvastaava Pia Hukkila, Petteri Niemi sekä Tommi Tähtinen jatkoivat viime kaudelta. Uusina aloittivat Kari Saari, Mikko Hukkila, Marianna Kauriala ja Katja Suominen. Hienosti on sujunut yhteistyö tällä porukalla. Halaukset ja kiitokset kaikille.

Pia Hukkila ylläpitää toimikuntamme Instagram-tiliä @aurinkogolfhcp3054, josta saa tietoa toiminnastamme Facebook -ryhmän AGN HCP 30–54 ja Aurinko Golfin nettisivun HCP 30–54 toimikunta -osion lisäksi. Pia on myös tehnyt tiedotteen alkeiskurssilaisille jaettavaksi ja lähettänyt kohdennettua sähköpostia pelaajille HCP 30–54 kerran kuukaudessa. Toivottavasti ainakin jotain kautta olemme tavoittaneet sinut tasoituksella 30–54 pelaava. Samoja kanavia kannattaa seurata myös ensi kaudella. Koitamme myös lisätä ensi kaudella tiedottamista teidän ehdotusten pohjalta.

Mukavaa on ollut pelailla teidän kanssanne tälläkin kaudella. Meille toimikuntalaisille voi aina pistää viestiä, ottaa hihasta kiinni tai pyytää pelikaveriksi. Risujakin otetaan vastaan, jos jokin homma vaatii kehittämistä. Facebook -ryhmäämme saa myös kirjoitella kaikki ryhmän jäsenet ja sieltä kannattaa pyytää pelikavereitakin. Kiva, että olette löytäneet meidän tapahtumiin ja toivottavasti te 30–54 tasoituksella pelaavat tulette mukaan meidän juttuihin ensi kaudellakin. Jos nyt vasta luet meistä, niin hyppää ihmeessä meidän mukaan ensi kaudella. Kaikki HCP 30–54 toimikunnan järjestämät tapahtumat ja kilpailut ovat tarkoitettuja juuri sinulle, joka epäilet pelitaitojasi ja olet pelannut vähän tai juuri aloittanut. Tapaat uusia pelikavereita ja pelataan rennolla otteella.

Tervetuloa mukaan!

HCP 30–54 toimikunta ja Carita Lehmusto, pj