Kauppa

Tapahtumat

Aloita Golf

08.01.2024

AURINKO PALSTA OSA 7, KILPAILUTOIMIKUNTA

AURINKO PALSTA OSA 7, KILPAILUTOIMIKUNTA JA JYRKI SAARIO

Aurinko Palsta on täällä taas ja kausi juuri saatu päätökseen. Lähetämme artikkeleita muutamana päivänä viikossa ja samat artikkelit voit lukea myös verkkosivujen uutisarkistosta. Tiedossa on kuulumisia, suunnitelmia, tiedotettavia asioita ja muita menneeseen sekä jo tulevaan kauteen pureutuvia kirjoitelmia. Tervetuloa seuraamaan Aurinko Palstaa!

Suraavana vuorossa on seuramme kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Jyrki Saario

KILPAILUTOIMIKUNNAN TERVEISET

Taas on saatu yksi tapahtumarikas kausi Aurinko Golfissa päätökseen. Toimikunnat järjestivät runsaasti tapahtumia ja kilpailuja jäsenistölle. Seura sai Golfliiton kilpailuista järjestettäväkseen tänä vuonna junioreiden Haastajasarjan, Future Tourin finaalikisan. Kilpailut onnistuivat järjestelyiden osalta hyvin ja 130 nuorta sai kaudelleen hienon päätöksen. Seuramme hoiti tulospalvelun lisäksi kisoihin startterit ja forecaddiet sekä liiton tuomarin avuksi aputuomarit. Saimmekin taas riittävästi vapaaehtoisia kokoon. Siitä kiitokset, myös kilpailutoimikunnan puolesta, kaikille vapaaehtoisille.

Kesän kisoista viikkokisoissa pelattiin viime vuoden tapaan 10 osakilpailua. Pelipäivistä maanantain jouduimme jättämään pois, mutta osallistujamäärää pystyimme silti nostamaan hienosti. Kasvua tuli jopa 50% kun viime vuonna osallistumisia kymmenen viikon aikana oli 368 ja tänä vuonna tuli kokonaismääräksi 555 osallistumiskertaa. 73 pelaajaa osallistui kesän aikana vähintään kerran viikkokisaan. Ensi kesänä toivottavasti pystymme järjestämään taas niin, että joka viikonpäivä kisaviikon aikana voisi pelata. Lisäksi pisteytystä ”fiksaillaan” myös jonkin verran.

Reikäpeleissä emme onnistuneet aivan yhtä hyvin ja osallistujamäärät sarjoissa pysyivät jotakuinkin edellisvuoden tasolla, joukkuesarjassa oli jopa hieman laskua. Kisaformaatti oli kyllä sama, mutta toukokuussa sarjojen käynnistäminen ja tiedostus ei ehkä aivan onnistunut. Lisäksi aikataulussa ei aivan pysytty ja siihen pitänee ensi vuonna kiinnittää enemmän huomiota. Myös kisaformaattia vielä mietitään jos se mahdollisesti kaipaisi hieman tarkentamista ja joka tapauksessa se hieman elää koska osallistujamääriä ei etukäteen tiedetä. Osallistujamäärä oli kyllä ihan hyvällä tasolla kun ”innokkaimmat” osallistuivat useampaan sarjaan ja näin kokonaispelaajamääräksi sarjoissa tuli yhteensä 110 pelaajaa ja pelejä pelattiin 113.

Seuran mestaruuskilpailut menivät myös sekä järjestelyiden, että ilmojen puolesta hyvin. Aurinko paistoi ja osallistujia oli yhteensä 139. Erillistä juniorisarjaa ei tänä vuonna järjestetty vaan juniorit lähtivät rohkeasti haastamaan aikuisia ja pärjäsivätkin hienosti. Uutena sarjana ohjelmaan otettiin myös naisille toinen seniorisarja eli +65-sarja. Ja mikä ilahduttavinta niin naisten osallistujamäärä saatiin nostettua yhtensä jo kolmeenkymmeneen! Miehissä taas näkyi selkeää ”siirtymistä” yleisestä sarjasta seniorisarjaan. Ensi kaudeksi jäikin pohdittavaa miten saamme yleiseen sarjaan lisää osallistujia. Samaa pohdintaa pitää käydä myös muissakin kilpailuissamme, olisi hyvä saada myös nuoremmat aikuiset runsain joukoin kilpailuihimme.

Kilpailujen järjestämisestä vielä lopuksi sen verran, että tänä vuonna oli välillä haastetta saada tuomareita kisoihin ja tuomaroinnit lopulta jäikin pääosin pari tuomarin käsiin. Kannustankin kaikkia, joita mahdollisesti tuomarointi ja tarkempi sääntötuntemus voisi kiinnostaa, osallistumaan sääntökoulutustilaisuuksiin ja sen jälkeen lähtemään kokeneemman tuomarin avuksi kisoihin.
Hyvää syksyä ja onnistuneita talvitreenejä kaikille. Muistakaa liikkua monipuolisesti!

Kilpailu- ja tasoitustoimikunnan puolesta

Jyrki Saario