Kauppa

Tapahtumat

Aloita Golf

27.12.2023

AURINKO PALSTA OSA 6, JUNIORITOIMIKUNTA

AURINKO PALSTA OSA 6, JUNIORITOIMIKUNTA JA TIMO HIITERÄ

Aurinko Palsta on täällä taas ja kausi juuri saatu päätökseen. Lähetämme artikkeleita muutamana päivänä viikossa ja samat artikkelit voit lukea myös verkkosivujen uutisarkistosta. Tiedossa on kuulumisia, suunnitelmia, tiedotettavia asioita ja muita menneeseen sekä jo tulevaan kauteen pureutuvia kirjoitelmia. Tervetuloa seuraamaan Aurinko Palstaa!

Suraavana vuorossa on seuramme junioritoimikunnan puheenjohtaja Timo Hiiterä

JUNIORITOIMIKUNNAN TERVEISET

Tervehdys Aurinko golfin junioritoiminnasta, hyvä Aurinko palstan lukija. Aktiivinen ja tapahtumarikas juniorikesä on taas saatu päätökseen. Golfyhteisössämme junioritoiminta on perinteisesti ollut isossa roolissa ja pelaava jäsenistömme on tuskin voinutkaan olla huomaamatta isoa junioreiden määrää kesän aikana klubin edustalla aina harjoituspäivinä. Te ysi reiältä tauon kautta kympille siirtyvät pelaajat, kiitos ymmärryksestänne sekä hymyistä, kun kohtasitte maanantaisin ja torstaisin lähes lävitse pääsemättömän junnukärryjen barrikadin sekä pieniä vilkkaita golffareita odottamassa harjoitusten alkamista J.

Tänä kesänä Aurinko Golfin junioritoimintaan osallistui lähes 60 junioria harrastuksen eri tasoilla. Junioritoimintamme jakautuu seurassa kilpaileviin junioreihin, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti sekä Aurinko Akatemiassa että oman valmentajan ohjaamana läpi vuoden ja junioreihin, jotka harjoittelivat touko-elokuun aikana toimineissa ryhmissä. Tänä vuonna junioritoimikunta teki muutoksia junioreiden kesäharjoitusten malliin. Halusimme tarjota pidempään golfia harrastaneille nuorille mahdollisuuden tavoitteellisempaan harjoitteluun, joka voisi kannustaa osallistumaan kesän aikana Golfliiton alaisiin juniorisarjojen kilpailuihin. Uudessa harjoittelumallissa luovuttiin aiempien vuosien ikäkausiryhmistä ja perustettiin kaksi eri harjoitusryhmää; alkeis-/kesäryhmä ja perusryhmä. Molemmat ryhmät harjoittelivat kaksi kertaa viikossa. Alkeis-/kesäryhmän harjoituksista vastasivat seuran junioriohjaajat ja perusryhmässä pidemmälle edenneet juniorit saivat valmentajatasoista opetusta seuramme Pro Teemu Pitkäseltä. Molempien harjoitusryhmien toinen harjoituskerta järjestettiin aina torstaisin, joka oli pelipäivä. Aurinko Golfin 9+ kenttä toimi näissä harjoituksissa näyttämönä, kun junioriohjaajien vetämänä, molempien harjoitusryhmien junnut pääsivät joka torstai koko kesän ajan harjoittelemaan pelillisiä taitoja. Saamamme palautteen pohjalta torstain peliharjoitus oli menestys, joka otettiin junioreiden keskuudessa suurella innostuksella vastaan.

Junioriharjoitusten lisäksi toimikunta järjesti kesän aikana matalan kynnyksen golfkilpailun 9+ kentällä elokuussa sekä perinteikkäät juniorikauden päättäjäiset, jossa kisattiin leikkimielisesti Käärijä-karkkiauton ja muiden yllätysten saattelemana. Kesäkauden päätyttyä junioreille on tarjolla marraskuusta eteenpäin laadukasta talviharjoittelua, aina maanantaisin Aurinko Golfin omassa harjoitushallissa. Talvivalmennuksesta vastaa Teemu Pitkänen. Mikäli tämän kirjoitelman myötä sinulle, juniorin vanhempi herää kiinnostus ilmoittaa oma juniori talviharjoituksiin, ole yhteydessä seuran päävalmentaja Matti Salmeen.

Kilpagolfin saralla Aurinko Golfin juniorit niittivät menestystä laajalla rintamalla. Akatemian pelaajista Milla Talonen, Emmiina Koivisto ja Niklas Hurskainen saavuttivat menestystä kauden osakilpailuissa ja nuorempien junioreiden ranking-listoilla. Edustuspelaajamme Saku Ellilälle juniori amatööripelaajien rankingin (FJAR) voitto sinetöitiin sekä Suomessa että ulkomailla pelattujen kilpailujen menestyksellä.

Kiitos juniorit ilosta, hymyistä ja innokkaasta asenteesta, kiitos vanhemmat kuljettamisesta ja tuesta ja erityinen kiitos vapaaehtoisesille junioriohjaajillemme, jotka ovat mahdollistaneet koko kesän kestäneiden harjoitusten läpiviennin. Ilman heidän työpanostaan ei näin suurelle joukolle lapsia ja nuoria olisi saatu järjestettyä säännöllistä golfohjausta kesän ajaksi.

Junioriohjaajien lisäksi vapaaehtoistoiminta vaatii aina myös taloudellisia resursseja. Haluankin välittää lämpimät kiitokset junioritoiminnan tukijoillemme, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet toiminnan pysymisen kohtuuhintaisena. Kesällä klubialueelle nousi naantalilaisen SEPIMA Oy:n lahjoittama uusi uljas junioritukitaulu, jossa esitellään tukijamme. Jos sinua hyvä lukija kiinnostaa näkyvyys tässä joukossa, ole yhteydessä.

Päätän kirjoitukseni tälläkin kertaa haasteeseen, joka olen esittänyt jo aiemmissakin Aurinko palstan teksteissäni.

Oletko kiinnostunut seuratoiminnasta? Lähde mukaan seuran junioritoimintaan junioriohjaajaksi! Kiinnostuitko? Ota rohkeasti allekirjoittaneeseen yhteyttä. Junioriohjaajan ei tarvitse olla huippugolffari tai häneltä ei vaadita ennestään valmentajan taitoja. Riittää kun sinulla on halu toimia lasten ja nuorten kanssa. Seura tarjoaa ohjaajakoulutuksen golfliiton tarjoamilla kursseilla. Lisäksi seuran oma valmentaja kouluttaa ohjaajia säännöllisesti golftaidoissa. Ohjaajana olet osaltasi tukemassa nuoria harrastajia hymyn ja ilon kautta golffariksi. Tervetuloa mukaan!

Timo Hiiterä

Junioritoimikunnan puheenjohtaja