KILPAILUT

KILPAILUKALENTERI

YLEISTÄ KILPAILUISTA

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN JA TIEDUSTELUT

Jäsenet ja pelioikeutetut voivat ilmoittautua yksilökilpailuihin Nexgolf-ajanvarausohjelman kautta, kilpailuilmoittautumiset kohdasta. Kaikkiin kilpailuihin voi aina ilmoittautua sähköpostitse, puhelimitse tai henkilökohtaisella ilmoituksella paikanpäällä caddiemasterille (puh. 020 7545 900/ info(at)aurinkogolf.fi).

Ilmoittautuminen kilpailuihin avataan 1kk ennen kilpailun ajankohtaa klo 9:00.
Esimerkki: kilpailu pelataan 14.6.- ilmoittautuminen Nexgolfissa avataan 1kk ennen eli 14.5. Tätä ennen ei oteta ilmoittautumisia vastaan.

Viikonloppukilpailujen ilmoittautuminen päättyy normaalisti edeltävänä torstaina klo 18.00. Tarkemmat tiedot kilpailuohjeessa.
Ilmoittautuessa on mainittava pelaajan kotiseura sekä tarkka tasoitus. Kilpailuosallistuminen tulee tarvittaessa peruuttaa kirjallisesti sähköpostilla caddiemasterille.
Arvonnan jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta peritään pelioikeuden omaavilta 20 euron ja muilta 55 euron maksu. Sairastapauksissa maksua ei peritä.
Mikäli kilpailuista jää pois ilman perumista laskutetaan kilpailumaksu. Mestaruuskilpailuissa langetetaan kilpailukielto koskien seuraavan vuoden mestaruuskilpailuita.

VIIKKOKILPAILUT

Viikkokisasarja uudistuu: Race to Stockholm 

Kaikilla Aurinko golfin jäsenillä on oikeus osallistua viikkokisaan. Viikkokilpailuihin varataan normaalisti peliaika ja kilpailuun ilmoittaudutaan caddiemasterilla ennen kierrosta. Osallistumismaksu on 6 euroa, pakettihinta: 30e (kaikki kilpailut), junioreilta 4e/kilpailu. Pelimuoto on tasoituksellinen Pistebogey. Korkein käytettävä tasoitus on 36. Viikkokilpailut pelataan viikoilla: 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 ja 31. Pelipäivät ovat maanantai tiistai keskiviikko ja torstai. Jokaisen viikkokisan kolme parasta palkitaan tulosten julkistamisen jälkeen viikoittain. Pelaaja voi pelata vain yhden viikkokilpailukierroksen viikossa. Sarjassa pelataan kymmenen osakilpailun sarja sekä 27 reiän finaalikilpailu. Kokonaiskisan tuloksiin huomioidaan viiden parhaan osakilpailun pistebogey tulos. Kisasarjassa tasatuloksissa paremmuusjärjestys ratkaistaan kuudenneksi parhaan kierroksen mukaisesti. Jos edelleen tasan niin seitsemännen jne. Tarvittaessa lopuksi arpa.
 
Kisasarjan kuusi parasta pelaajaa ratkovat lopullisen paremmuuden finaalimatkalla 31.8.-2.9. Tukholmassa Kyssinge Golfissa, jossa pelataan kaksi erillistä kisaa (2018 yksi 18 reiän ja yksi 9 reiän kilpailu) - Kokonaiskilpailussa varsinaisen viikkokisasarjan painoarvo on 1/3, ensimmäisen finaalikierroksen painoarvo 1/3 ja jälkimmäisen 1/3. - Finaalin alkaessa kisasarjan kuusi parasta järjestetään sijoituspisteillä 1 – 6 paremmuusjärjestykseen ja vastaavasti finaalikierroksista saa sijapisteitä 1 – 6. Finaalikierroksella (pistebogey-kisa) tasatulosten saaneet saavat samat sijalukupisteet. - Viikkokisan voittaja on pienimmän yhteisen sijalukupistemäärän saavuttanut. Tasatilanteissa jälkimmäinen finaalikierros ratkaisee, jos edelleen tasan kaksi viimeistä finaalikierrosta. Kokonaiskilpailun ja jokaisen viikkokisaosakilpailun kolme parasta palkitaan kauden päättäjäisissä. Lisätietoa matkasta ja ilmoittautumisesta on tulossa heinäkuun lopussa. Finalistit ja arvonnan voittajat eivät maksa osallistumisestaan. Finalistin/arvonnan voittajan pitää olla 18 v ennen finaalimatkan alkamista. 
 
Muistathan pyytää caddiemasteria laskemaan uusi tasoituksesi, mikäli olet osallistumassa johonkin toiseen kisaa ennen viikkokisan tulosten julkaisemista. Jokainen pelaaja on vastuussa oman tasoituksensa oikeellisuudesta. Viikkokisan tulokset pyritään julkaisemaan aina kisaviikon perjantaina.
 
Aurinko Golf toivottaa kilpailumenestystä!

Kilpailumaksut 2018

Viikkokilpailut 
Aikuiset 6e (pakettihinta 30e)
Juniorit 4e

Sisäiset ja avoimet kilpailut 
Aikuiset 20e
Juniorit 15e

Avointen kilpailujen maksut tapauskohtaisesti.

 

Kilpailu-ja  tasoitustoimikunnan puheenjohtaja Harri Waltari, puh. 040 7554 427

YLEISIÄ KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ

Säännöt 
Kaikissa AGN:n järjestämissä kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjen lisäksi SGL:n pysyviä, kaikilla Suomen kentillä noudatettavia paikallissääntöjä ja kentän kulloinkin voimassa olevia paikallissääntöjä.

Tasatulokset hcp-sarjassa
Voittaja selviää seuraavalla menetelmällä 18 r kilpailussa:
1. Pienempi tarkka tasoitus
2. Parempi hcp-tulos viim. 9r, 6r, 3r, viimeisellä reiällä
3. Arpa

Etiketti ja turvallisuus
Kilpailuissa on noudatettava golfin etikettiä, sekä yleisiä että paikallisia turvallisuusohjeita. Jos pelaajan katsotaan käytöksellään rikkoneen golf-etikettiä tai turvallisuusohjeita on kilpailutoimikunnalla oikeus rikkeen vakavuudesta riippuen antaa pelaajalle huomautus, varoitus tai sulkea pelaaja kilpailusta. Turvallisuusohjeiden rikkominen johtaa aina kilpailusta sulkemiseen.

Myöhästyminen tai poisjäänti
Pelaajan myöhästyessä korkeintaan viisi minuuttia, rangaistus on kaksi lyöntiä tai reikäpelissä reiän menetys. Jos pelaaja myöhästyy enemmän kuin viisi minuuttia, on rangaistuksena kilpailusta sulkeminen. Mestaruuskilpailuissa aiheeton poisjäänti tai keskeyttäminen aiheuttaa pelikiellon seuraavan vuoden mestaruuskilpailussa. Kilpailuja koskevat erityissäännöt löytyvät kilpailukansiosta.

Kilpailumuodot

Reikäpeli 
Reikäpeli on ottelu kahden pelaajan tai joukkueen välillä täyden kierroksen reikien voitosta. Reikä voitetaan pelaamalla se vähemmillä lyönneillä kuin vastustaja. Joukkue voi voittaa, tasata tai hävitä reiän. Reikäpeli voidaan pelata tasoituksin tai ilman. Tasoituksin pelattaessa saa suuremmalla tasoituksella pelaava slope-tasoitusten eron verran lyöntejä hyväkseen. Reikäpelissä saadut tasoituslyönnit käytetään tuloskortin HCP-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Esim. viisi lyöntiä saavat pelaaja tai joukkue käyttävät tasoituslyönnit niillä rei’illä, joiden HCP-sarakkeen järjestysluku on 1-5.

Pelaajien on syytä jokaisen pelatun reiän jälkeen todeta ottelun tilanne. Se ilmaistaan termeillä ”reikää voitolla” tai ”tasan” ja ”reikää jäljellä”. Joukkue on ”dormie”, kun se on yhtä monta reikää voitolla kuin reikiä on jäljellä. Ottelun on voittanut se joukkue, joka on voitolla useamman reiän kuin jäljellä on pelaamattomia reikiä. Jos peli on tasan täyden kierroksen jälkeen, jatketaan peliä välittömästi reikä kerrallaan (sudden death). Tasoituksellisessa kilpailussa tasoitukset ovat per täysi kierros. Täten mahdolliset tasoituslyönnit ovat jatkorei’illä uudelleen käytössä. Reikäpelitulokset eivät vaikuta pelaajan tasoitukseen.

Lyöntipeli 
Pelaajat pelaavat kilpailumääräysten mukaisen määrän täysiä kierroksia. Yleisimmin pelataan kahta pelimuotoa: lyöntipeliä tai pistebogia.

Lyöntipeli
Lyöntipelissä pelikierrosten määrä on annettu kilpailumääräyksissä. Voittaja on pelaaja, jolla on vähiten lyöntejä. Kilpailu voi olla tasoituksellinen tai tasoitukseton.

Pistebogi (Stableford)
Pelaaja saa 2 pistettä pelatessaan reiän parissa + tasoituslyöntiensä määrä reiällä (= pelaajan laskennallinen par reiällä). Jokainen lyönti alle tasoituksen antaa yhden lisäpisteen, ja jokainen lyönti yli tasoituksen vähentää pisteen. Reiän pelaaminen tulisi lopettaa, kun pistemäärä on nolla.

Joukkuepelimuotoja

Foursome 
Foursome-nelinpelissä kaksi pelaajaa muodostaa joukkueen. Joukkue pelaa yhtä palloa. Toinen pelaaja lyö avauslyönnit parittomilta tiiltä ja toinen parillisilta tiiltä. Avauslyönnin jälkeen palloa lyödään vuoron perään. Huomautus: Varapallo tai muu peliin laitettu pallo täytyy pelata siitä paikasta, josta alkuperäinen pallo pelattiin. Sekanelinpelissä naiset saattavat joutua lyömään miesten tiiltä tai päinvastoin. Saadut rangaistuslyönnit eivät vaikuta lyöntijärjestykseen. Foursomea voidaan pelata lyöntipelinä tai reikäpelinä.

Greensome
Greensome on nelinpelin muunnelma. Molemmat joukkueen pelaajat lyövät aloituslyöntipaikalta. Joukkue valitsee toisen pallon pelipallokseen. Valitulla pallolla jatkaa peliä se pelaaja, jonka pallo poimittiin pelistä pois. Palloa lyödään tämän jälkeen vuoron perään. Huom.! Greensomessa ei voida pelata tiiltä varapalloa. Jos molemmat pallot katoavat tai menevät ulos, joukkue valitsee toisen pelaajan pallon (esim. pelaaja A). Joukkueen toinen jäsen lyö uuden pallon siltä tiiltä, jolta A pelasi. Kyseessä on tällöin kolmas lyönti. Greensomea voidaan pelata lyöntipelinä tai reikäpelinä.

Scramble 
Scramble-joukkueeseen kuuluu 2-4 pelaajaa. Kaikki lyövät avauksensa tiiltä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Joukkueen lyöntijärjestys on vapaa. Muut pallot pudotetaan enintään yhden mailanmitan päähän merkityn pallon paikasta samanlaiselle kentän osalle. Pallon pudottamiseen sovelletaan sääntöä 20-2b ja c. Joukkueen jäsenet pelaavat omaa palloaan. Viheriöllä ja esteissä pallot asetetaan. Viheriöllä tarkasti samaan paikkaan ja esteissä mahdollisimman samankaltaiseen paikkaan enintään yhden mailanmitan päähän valitun pallon paikasta; ei lähemmäksi reikää. Esim. jos valittu pallo on jalanjäljessä, kaikki lyövät pallonsa jalanjäljestä. Huom.! Valittuun palloon saa koskea muualla kuin viheriöllä vain säännön 22 ”Peliä auttava tai haittaava pallo” tilanteessa ja on toimittava em. säännön mukaisesti. Tunnetaan myös henkilökohtainen scramble, jossa yksi pelaaja lyö joka lyöntivuorolla kahta palloa valiten niistä paremman jatkolyöntejä varten.

Best ball
Best ball, paraspallo, pelataan tavallisesti 2-3 hengen joukkueilla. Esimerkiksi kaksi parasta tulosta kolmesta lasketaan joukkueen tulokseksi. Jokaiselle pelaajalle pidetään normaalisti omaa tuloskorttia. Joukkueen kapteeni kirjaa lisäksi joukkueen tuloksen.
Pelimuotoa voidaan pelata lyöntipelinä, pistebogina tai reikäpelinä.